Sour Ale er en bred kategori af øl karakteriseret ved sin syrlige smag, skabt af mælkesyrebakterier eller vilde gærarter. Sour ales spænder fra let prikende til intenst sure og kan være frugtede, funky eller jordige. Moderne craft beer-bryggere har taget denne gamle ølstil til nye højder med kreative frugtilsætninger og barrel aging. Sour ales kan være hurtig-surede (kettle sours) eller langsomt fermenterede over måneder eller år.
Karakteristika
Farve
Lys gylden til dyb rød (afhængig af type)
Mundfølelse
Let til medium krop med moderat til høj kulsyre
ABV (Alkoholprocent)
3.0-8.0%
IBU (Bitterhed)
3-15
Aromaer
Smagsnoter
Historie
Sour ales har været brygget i århundreder, især i Belgien og Tyskland. Før moderne sanitære brygteknikker var de fleste øl delvist sure. Belgiske bryggerier bevarede traditionelle sour ale-metoder med spontanfermentering og barrel aging. I 2000'erne genoplivede amerikanske craft beer-bryggere stilen med moderne teknikker som kettle souring, der gør det muligt at producere sour ales på uger i stedet for år.
Madparringer
Servering
Serveringstemperatur
7-10°C
Glastype
Tulipanglas eller Weizenglas