Hjem/Øltyper/Sour Ale
🍺

Sour Ale

Belgien/Tyskland

Ale (Overgæret)

Sour Ale er en bred kategori af øl karakteriseret ved sin syrlige smag, skabt af mælkesyrebakterier eller vilde gærarter. Sour ales spænder fra let prikende til intenst sure og kan være frugtede, funky eller jordige. Moderne craft beer-bryggere har taget denne gamle ølstil til nye højder med kreative frugtilsætninger og barrel aging. Sour ales kan være hurtig-surede (kettle sours) eller langsomt fermenterede over måneder eller år.

Karakteristika

Farve

Lys gylden til dyb rød (afhængig af type)

Mundfølelse

Let til medium krop med moderat til høj kulsyre

ABV (Alkoholprocent)

3.0-8.0%

IBU (Bitterhed)

3-15

Aromaer

SurFrugtFunkyJordigEddikeCitrus

Smagsnoter

SyrligTartFrugtKompleksForfriskendeFunky

Historie

Sour ales har været brygget i århundreder, især i Belgien og Tyskland. Før moderne sanitære brygteknikker var de fleste øl delvist sure. Belgiske bryggerier bevarede traditionelle sour ale-metoder med spontanfermentering og barrel aging. I 2000'erne genoplivede amerikanske craft beer-bryggere stilen med moderne teknikker som kettle souring, der gør det muligt at producere sour ales på uger i stedet for år.

Madparringer

GedeosteSalaterSkaldyrFrugtdessertKrydret madLam

Servering

Serveringstemperatur

7-10°C

Glastype

Tulipanglas eller Weizenglas

Undertyper

Berliner WeisseGoseFlanders RedAmerican SourKettle Sour