Berliner Weisse er en let, forfriskende syrlig hvedeøl fra Berlin med lav alkoholprocent (2.8-3.8%). Napoleon's tropper kaldte den 'Champagne fra Norden'. Berliner Weisse er kendetegnet ved sin intense syrhed fra mælkesyrebakterier og let hvedekarakter. Traditionelt serveres den med sirup (hindbær eller træurt) for at balancere syrligheden. Moderne craft beer-versioner serveres ofte ren eller med frugttilsætninger.
Karakteristika
Farve
Meget lys strågul, uklar
Mundfølelse
Meget let krop med høj kulsyre
ABV (Alkoholprocent)
2.8-3.8%
IBU (Bitterhed)
3-8
Aromaer
Smagsnoter
Historie
Berliner Weisse blev først nævnt i 1572 og blev Berlins signaturøl i 1800-tallet med over 50 bryggerier der producerede stilen. Napoleon's soldater roste dens forfriskende karakter. I 1900-tallet faldt populariteten drastisk, og ved 1980'erne var kun to bryggerier tilbage. Moderne craft beer-bevægelsen har genoplivet stilen med innovative varianter, især i USA hvor bryggere eksperimenterer med frugt og hurtig-suring.
Madparringer
Servering
Serveringstemperatur
5-7°C
Glastype
Bowl-formet Berliner Weisse glas