Hjem/Øltyper/Brown Ale
🍺

Brown Ale

England

Ale (Overgæret)

Brown Ale er en maltrig, let-til-medium-bodied øl med en behagelig balance mellem maltens sødme og mild bitterhed. Stilen varierer betydeligt mellem engelske og amerikanske versioner. Engelske brown ales er typisk mere maltede med nøddearomaer og let karamel, mens amerikanske versioner ofte har mere markante humlearomaer. Brown Ale er en meget tilgængelig og drikkelig stil, perfekt til både begyndere og erfarne ølentusiaster.

Karakteristika

Farve

Lys brun til mørk brun

Mundfølelse

Let til medium krop med moderat kulsyre

ABV (Alkoholprocent)

4.2-6.2%

IBU (Bitterhed)

20-30

Aromaer

NødderKaramelToffeeChokoladeToastLet frugt

Smagsnoter

MaltrigNødderKaramelLet sødmeModerat bitterhedBalanceret

Historie

Brown Ale har rødder i 1700-tallets England, hvor det var en populær hverdagsøl. I 1902 lancerede Mann's Brewery en sødet version kaldet Mann's Brown Ale. Newcastle Brown Ale, lanceret i 1927, blev en af de mest kendte brown ales i verden. I USA genoplivede craft beer-bevægelsen i 1980'erne stilen med mere aggressive humlinger. Pete's Wicked Ale (1986) og Brooklyn Brown Ale (1988) var blandt de første amerikanske versioner.

Madparringer

BurgerBBQGryderetterStegt kyllingHårde osteNødder

Servering

Serveringstemperatur

8-12°C

Glastype

Pintglas eller Nonic

Undertyper

English Brown AleAmerican Brown AleLondon Brown Ale