Hjem/Øltyper/Rauchbier
🍺

Rauchbier

Bamberg, Tyskland

Lager (Bundgæret)

Rauchbier (røgøl) er en traditionel tysk lager brygget med røget malt, der giver øllet sin karakteristiske røgede smag. Stilen er især forbundet med byen Bamberg i Franken, hvor bryggerierne Schlenkerla og Spezial har brygget Rauchbier i århundreder. Røgsmagen kommer fra malten, der tørres over bøgetræsild. Rauchbier smager som BBQ i en flaske - ikke for alle, men elsket af dem der værdsætter dens unikke karakter.

Karakteristika

Farve

Ravgylden til mørk brun

Mundfølelse

Medium krop med moderat kulsyre

ABV (Alkoholprocent)

4.8-6.0%

IBU (Bitterhed)

20-30

Aromaer

RøgBaconBBQKaramelToastBøgetræ

Smagsnoter

RøgetBBQBaconMaltrigKaramelLet sødme

Historie

Før moderne maltproduktion var det meste malt røget, da det blev tørret over åben ild. I takt med at nye tørringsmetoder blev udviklet i 1700-1800-tallet, forsvandt røgsmagen fra de fleste øl - undtagen i Bamberg, hvor traditionen blev bevaret. Brauerei Heller (Schlenkerla) har brygget Rauchbier siden 1678. I dag er Bamberg kendt som 'Røgøl-hovedstaden' med flere traditionelle Rauchbier-bryggerier.

Madparringer

BBQRøget kødBaconGrillet pølserKraftige osteFlæskesteg

Servering

Serveringstemperatur

7-10°C

Glastype

Pokal eller Steinkrug

Undertyper

Märzen RauchbierBock RauchbierWeizen Rauchbier