Bock er en stærk, maltrig tysk lager med en typisk alkoholprocent på 6-7%. Oprindeligt fra byen Einbeck i Niedersachsen, er Bock kendetegnet ved sin dybe farve, rige maltkarakter og moderate til lav bitterhed. Navnet 'Bock' kommer fra en forvanskning af 'Einbeck' i det bayerske dialekt. Bock findes i flere varianter fra lysere Maibock til mørke Dunkelbock og ekstra stærke Doppelbock. Bock brygges traditionelt til specielle lejligheder og sæsoner.
Karakteristika
Farve
Lys kobber til mørk brun
Mundfølelse
Medium til fyldig krop med moderat kulsyre
ABV (Alkoholprocent)
6.3-7.2%
IBU (Bitterhed)
20-35
Aromaer
Smagsnoter
Historie
Bock har sine rødder i Einbeck i det 14. århundrede, hvor stærk øl blev brygget og eksporteret. I 1600-tallet kopierede bayerske bryggere stilen, og navnet blev til 'Bock' (buk på tysk). Munkebryggerier i München blev berømte for deres Doppelbock, især under fasten. Paulaner's Salvator, brygget siden 1773, blev prototypen på Doppelbock. Maibock udvikledes som en lysere version til forårsfejringer.
Madparringer
Servering
Serveringstemperatur
7-10°C
Glastype
Pokal, Steinkrug eller Tulipanglas