Quadrupel, eller Quad, er den kraftigste og mest komplekse stil i den belgiske Trappist/Abbey Ale-familien. Med alkoholprocenter på 9-12%+ og en dyb, mørk farve, er Quadrupel kendetegnet ved intense aromaer af mørke frugter, karamel, krydderier og alkoholvarme. La Trappe Quadrupel, introduceret i 1991, var den første øl der officielt bar navnet. Quadrupel er perfekt til meditation og nydes langsomt i kolde måneder.
Karakteristika
Farve
Dyb rød-brun til mørk brun
Mundfølelse
Fyldig, cremet krop med lav til moderat kulsyre
ABV (Alkoholprocent)
9.0-12.0%+
IBU (Bitterhed)
25-40
Aromaer
Smagsnoter
Historie
Quadrupel er en relativt ny stil, først introduceret af La Trappe (Koningshoeven) i 1991. Selvom Trappist- og Abbey-bryggerier havde lavet stærke, mørke ales i århundreder, var 'Quadrupel' et nyt navn designet til at følge dubbel/tripel nomenklaturen. Westvleteren 12, selvom den ikke kaldes Quadrupel, satte standarden for stilen og anses for en af verdens bedste øl. Rochefort 10 og St. Bernardus Abt 12 er andre berømte eksempler.
Madparringer
Servering
Serveringstemperatur
12-14°C
Glastype
Kelkglas, Snifter eller Goblet